Намери ни
To Top

Глобиха Барселона заради поведението на феновете

Барселона бе глобен от УЕФА заради прояви на феновете на клуба по време на първия мач срещу Пари Сен Жермен на „Парк де Пренс“. Каталунците спечелиха тази среща с 3:2, но вчера допуснаха загуба с 1:4 в Испания и отпаднаха от Шампионската лига.

Санкцията е на обща стойност 32 000 евро. Наказанието е за използване на фойерверки, нанасяне на щети на „Парк де Пренс“ (счупени седалки на стадиона) и расистко поведение на привържениците на клуба.


Санкцията за расизъм включва най-голямата глоба, която е в размер на 25 000 евро. Към нея на каталунците им е забранено да продават билети за следващото гостуване на тима в евротурнирите. Това наказание обаче е условно и ще влезе в сила при ново провинение през следващата една година. Барселона ще трябва да плати 5000 евро глоба за нанесените щети на „Парк де Пренс“, а освен това да покрие разноските по възстановяването им.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол