Намери ни
To Top

Бъфало Сейбърс уволни треньора Дон Гранато след поредния сезон без плейофи

Отборът от Националната хокейна лига (НХЛ) Бъфало Сейбърс уволни треньора си Дон Гранато, след като в пореден сезон не стигнаха до плейофите за „Купа Стенли“. Серията се увеличи на 13 сезона без участие в елиминациите или от 2011-а година насам, което е номер 1 по този показател в историята на лигата.

Сейбърс също така уволняват и помощник-треньора Джейсън Кристи, както и видео-координатора Мат Смит. От момента, в който Линди Ръф – последният завел ги в плейофите беше уволнен, са се сменили шестима наставници.


56-годишният Гранато – един от опитните наставници в НХЛ, ги води в 274 мача, в които постигна 122 победи, в 27 взе успеха с продължение и дузпи и претърпя 125 загуби. Той беше назначен през март 2021-а година на мястото на Ралф Крюгер. В определени моменти имаше сериозни позитиви в играта и ръководството на клуба му удължи договора през 2022-а, като сегашното споразумение изтичаше през 2026-а година.

„Благодарим на Дон за времето, което прекара в Бъфало и за това, което вложи в нашата организация“, обяви генералният мениджър на клуба Кевин Адамс. Той беше важна част от нашето развитие през цялото време. Това решение не е против него лично или против качествата му на треньор, а просто защото е време да направим една крачка по-напред в развитието си“.

Последният мач на Гранато начело на тима беше победа с 4:2 над Тампа Бей, а тимът вече приключи с редовния сезон. Те завършват на 6-о място в Атлантическата дивизия с 84 точки, като зад тях останаха само Отава и Монреал.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт