Намери ни
To Top

Имаше ли дузпа за Арсенал в последните секунди на мача с Байерн?

Съдийството на шведския рефер Глен Ниберг бе една от главните теми след снощния мач в Шампионската лига между Арсенал и Байерн (Мюнхен), завършил 2:2, като и от двата отбора имаха претенции за дузпа в тяхна полза.

В последните секунди на срещата Букайо Сака се откъсна сам срещу Нойер и след съприкосновение с него се строполи в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. Решението му вбеси феновете и играчите на Арсенал, а мненията на специалистите относно правилността му са разнопосочни.

Експертите на TNT Sports и бивши английски национали Рио Фърдинанд и Мартин Киоун останаха в недоумение от решението на съдията да не отсъди дузпа за Арсенал. Бившият бранител на Арсенал заяви: “Нойер всъщност отива към топката, излиза и прави нарушение. За мен това е чиста дузпа”. Рио Фърдинанд пък добави: „Как не беше дадена тази дузпа? Не мога да повярвам, че при наличието на ВАР и на всичко останало не беше дадена дузпа”.

На противоположното мнение обаче е култовият коментатор и бивш шотландски национал Али Маккойст, който каза:  „Съдията може би отсъди правилно, защото не мисля, че бе нужно Сака да удря десния си крак в него (Нойер)”. Съкоментаторът на мача и бивш играч на Байерн Оуен Харгрийвс също се съгласи с мнението на Маккойст за спорната ситуация.

Играчът на Арсенал Леандро Тросар заяви след срещата: “На терена ми изглеждаше като дузпа. Не съм гледал повторението, но за мен изглеждаше, че има ясен контакт”. Мениджърът на “артилеристите” Микел Артета пък бе лаконичен: “Не съм видял ситуацията. Решението е взето и ние не можем да го променим”.

Байерн също имаше своите претенции за дузпа, като в 67-ата минута Габриел Малаяеш не разбра, че играта вече е подновена от вратаря на Арсенал Давид Рая и хвана топката с ръка в наказателното поле на “топчиите”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол