Намери ни
To Top

Артета: Аз съм голям почитател на Тухел, Байерн е топ отбор

Мениджърът на Арсенал Микел Артета бе изключително положително настроен преди утрешния първи 1/4-финален сблъсък в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. “Артилеристите”, които не са били на тази фаза от турнира от 2010-а година, когато бяха отстранени от Барселона на Лионел Меси. Неговият тим излезе на първо място в Премиър лийг през уикенда, след като вчера Ливърпул не успя да победи Манчестър Юнайтед.

“Наистина се наслаждавам на момента, защото това е мястото, на което искаме да бъдем.


Ние сме в наистина добра позиция в първенството, но сме в такава и в Шампионската лига. Предстои ни сериозна задача срещу един от най-успешните отбори в Европа. Това е препятствие, което трябва да преодолеем, но и очакваме с нетърпение. Не сме имали такава възможност от 15 години, така че това казва колко е специална тази вечер за нас. Очаквам пълен стадион, много страст и емоция,” започна треньорът.

Испанецът е категоричен, че Байерн Мюнхен продължава да е топ отбор с голяма класа, макар че баварците правят доста разочароващ сезон за своите стандарти и са много близо до това да се простят с титлата за пръв път от повече от едно десетилетие. Също така той засипа с доста суперлативи Томас Тухел, който е силно критикуван за спада в представянето на настоящия шампион на Бундеслигата.

“Те са топ отбор. Аз съм голям почитател на Томас Тухел. Начинът, по който са подредени неговите отбори, по който играят, по който осъществяват прехода в различните фази. Научих много от него и смятам, че те са топ отбор. Хари Кейн е изключително постоянен, погледнете статистиката му в последните десет години, цифрите са невероятни. Той може да бележи по много начини, но и получава необходимата подкрепа около себе си, за да се представя така. Около него има още десет футболиста и ние знаем индивидуалните им качества, така че трябва да се представим на ниво, за да ги спрем. Когато погледнете тяхната история в този турнир, всичко е ясно. Футболът е страшно конкурентна среда и е трудно да си постоянен,” заяви Артета.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол