Намери ни
To Top

Левски 0:0 ЦСКА, дебютант пази при „сините“, без българи при „червените“

Слушай на живо

Слушай на живо:
Левски – ЦСКА

Отборите на Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби на 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион “Васил Левски” е с начален час 14:45 и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов, който ще разчита на помощта на допълнителен ВАР съдия, като за този мач са трима. Очакванията са срещата да бъде пред над 30 000 зрители.

Това е вторият мач за сезона между двата клуба.


На 7 октомври в мач от 13-ия кръг срещата на двата състава завърши без победител 1:1. Тогава Роналдо откри за Левски през първото полувреме след груба грешка в отбрана на „червените“, а след почивката Джонатан Линдсет изравни.

Сензационно младият Иван Андонов е вратар за „сините“. 20-годишният страж прави пълен дебют за клуба в най-важния мач за феновете, като е предпочетен пред Пламен Андреев. Килиан Ван Дер Каап, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба и Цунами са в защита, докато Карлос Охене и Патрик Мислович са опорни халфове, а Патрик-Габриел Галчев, Джавад Ел Джемили и Евертон Бала действат зад Рикардиньо.

Изненадващо капитанът Юрген Матей, който се възстанови, започна от първата минута в защитата на „червените“, където Густаво Бусато бе вратар, Махмутович, Браян Кордоба и Тибо Вион бяха в защита., Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем бяха халфовете, аФернандо Каранга и Матиас Фаетон са в атака.

Двата тима влизат в съперничеството си в никак не добро настроение. В междинния кръг “сините” загубиха с 1:5 визитата си на Лудогорец, докато “червените” се издъниха като домакин на Локомотив (Пловдив) и записаха поражение с 1:2.

„Сините“, които са символичен домакин, са на четвърта позиция с 51 точки, докато „червените“ са трети с 57 точки. Срещата е решителна за бъдещето на наставника на гостите Нестор Ел Маестро, като не е изключено при загуба, това да е последният му двубой начело на тима. Ситуацията на Николай Костов на „Герена“ изглежда по-стабилна към момента, но две поредни загуби в дерби мачове могат да предизвикат трус и на „Герена“.

Що се отнася до кадровото положение и в двата тима има проблеми. При “сините” човекът във форма Марин Петков, който има седем попадения, е наказан заради пети жълт картон, получен в мача с “орлите”. Аут заради контузии са още Асен Митков, Фабио Лима и Илиян Стефанов.

При “червените” ситуацията не е по-добре, даже напротив. От мача с Локомотив аут със сериозни травми са Християн Петров и Мартин Стойчев. Извън мача с по-стари контузии остава Иван Турицов, а Амос Юга е наказан.

ЛЕВСКИ 0:0 ЦСКА-СОФИЯ

ЛЕВСКИ: Иван Андонов, Килиан Ван Дер Каап, Кристиян Димитров, Хосе Кордоба, Цунами, Патрик-Габриел Галчев, Карлос Охене, Патрик Мислович, Джавад Ел Джемили, Евертон Бала, Рикардиньо
Треньор: Николай Костов

ЦСКА: Густаво Бусато, Юрген Матей, Махмутович, Браян Кордоба, Тибо Вион, Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем, Фернандо Каранга, Матиас Фаетон
Треньор: Нестор Ел Маестро

Начало: 14:45
Стадион: „Васил Левски“, гр. София
Съдия: Драгомир Драганов

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига