Намери ни
To Top

Осасуна отговори на Реал Мадрид: Не е имало никакви расистки скандирания към Винисиус

Осасуна излезе с официална позиция по повод обвиненията на Реал Мадрид, че на стадион “Ел Садар” е имало расистки обиди към Винисиус Жуниор. Клубът категорично отрече такива неща да са се случвали в Памплона по време на мача между двата тима от първенството, завършил 4:2 за “лос бланкос”.

С оглед на информацията, публикувана в медиите след комюникето на Реал Мадрид, в което “Ел Садар” се свързва с расистко поведение, Осасуна желае да уточни, че по време на мача миналата събота не е имало расистки скандирания. Също така ще поиска незабавна корекция от медиите, които са предоставили информация, която не отговаря на реалните факти, и ще предприеме правни действия срещу тези, които продължават да поддържат заблудата.


Клубът няма да толерира опетняването на репутацията на феновете на Осасуна, които през цялата си история са били известни с антирасистката си позиция
”, пишат от клуба.

От Осасуна добавят, че “винаги ще подкрепят всеки футболист, който е подложен на расистки обиди, които нямат място нито в спорта, нито в обществото. “Клубът ни отхвърля обидите, които в никакъв случай не са имали расистки подтекст и които бяха изречени от малцина миналата събота на “Ел Садар”. Клубът отхвърля този тип скандирания, от които за съжаление се налага да страдат и неговите играчи, когато посещават други стадиони от Ла Лига”. Памплонци уточняват още, че са участвали в кампании срещу расизма. Те благодарят на своите фенове, които са се държали в по-голямата си част “отлично”.

Kакто е известно, Реал Мадрид се оплака с официална позиция от расизъм срещу Винисиус при гостуването на Осасуна, като освен това подаде жалба срещу съдията на срещата Хуан Мартинес Мунуера. Според “кралския клуб” той е пренебрегнал обидите на домакинските фенове към бразилеца, въпреки че е бил информиран за тях.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол