Намери ни
To Top

Байерн 0:0 Лацио

Байерн (Мюнхен) и Лацио играят при 0:0 в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Баварците загубиха с 0:1 в Рим и ще търсят обрат на „Алианц Арена“. Германският гранд стартира сезона като един от фаворитите в турнира, но в момента е раздиран от вътрешни противоречия и това се отразява на резултатите. Лацио също не е в блестяща форма, но ще се опита да се възползва максимално от проблемите на съперника и да се нареди сред най-добрите осем на Стария континент за първи път от две десетилетия.


На „Олимпико“ Байерн доминираше преди почивката, но не успя да вкара гол, а през второто полувреме ситуацията рязко се промени след червения картон на Дайо Упамекано и дузпата, реализирана от Чиро Имобиле. До края „орлите“ дори можеха да си осигурят по-сериозен аванс, но и минималният успех зарадва тифозите им.

През уикенда Байерн отново разочарова и стигна само до 2:2 при визитата си на Фрайбург. По този начин мюнхенци изостанаха на 10 точки от лидера в Бундеслигата Байер (Леверкузен) и шансовете на тима да защити титлата си са почти нулеви. Лацио пък загуби с 0:1 от Милан у дома и се намира на 9-о място в Серия „А“.

Двата отбора се срещнаха на осминафиналите в ШЛ и през сезон 2020/21. Тогава Байерн срази „бианкочелестите“ с 4:1 като гост и направи ответния двубой протоколен. В него баварците бяха по-милостиви към италианския тим и се наложиха с 2:1, но след това отпаднаха от Пари Сен Жермен.

Кадровите проблеми продължават да затрудняват Тухел, който и днес няма да може да разчита на почти половината титуляри. Йошуа Кимих започва като десен бек, а до Леон Горетцка в халфовата линия действа младокът Александър Павлович. На върха на атаката е Хари Кейн, на когото помагат Льорой Сане, Томас Мюлер и Джамал Мусиала. В центъра на защитата си партнират Ерик Дайър и Матайс де Лихт, който заема мястото на наказания Упамекано, а отляво Рафаел Герейро е предпочетен пред Алфонсо Дейвис. Серж Гнабри се завръща след контузия, но е на пейката.

Маурицио Сари е предприел три промени в сравнение с първия мач. В средата на терена Матиас Весино играе заедно с Матео Гендузи и Луис Алберто, а в лявата зона на защитата стартира Лука Пелегрини. Пред него ще се изявява Матия Дзакани. Чиро Имобиле и Фелипе Андерсон са останалите в офанзивното трио на гостите. Сред резервите се открояват имената на Даичи Камада, Елсейд Хисай и ветерана Педро Родригес.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол