Намери ни
To Top

Легенда на Ювентус стана футболен агент, Кариус е негов клиент

Легендарният халф на Ювентус Клаудио Маркизио е основал своя собствена футболна агенция в партньорство със своя агент Алесандро Точи, съобщават италианските медии.

Маркизио прекара почти цялата си кариера при „Старата госпожа“ преди да приключи с футбола като играч на Зенит след сезон 2018/19. Впоследствие бившият италиански национал се изявяваше като автор на колонка в „Кориере дела Сера“, а също така написа автобиографична книга. Сега обаче той е решил да стане футболен агент, като заедно с Точи са основали Circum.


В момента двамата са представители предимно на млади таланти като Давиде Дел’Ерба от Байерн (Мюнхен) и Франческо Станте. Най-известният клиент на агенцията пък е култовият вратар Лорис Кариус, който в момента играе за Нюкасъл, но се смята, че желанието му е да заиграе в Италия, откъдето е и половинката му Дилета Леота, която е популярна спортна водеща.

„Избрах този път, защото мисля, че мога да бъда полезен, като давам съвети, които да помагат на младежите да израстват. Когато спрях да играя, започнах да гледам много мачове и ми се искаше да се фокусирам върху развитието на играчите на 360 градуса“, обясни за своето ново начинание 38-годишният Маркизио пред „Гадзета дело спорт“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол