Намери ни
To Top

Монако 0:0 ПСЖ, отмениха гол на домакините

Монако и Пари Сен Жермен играят при нулево равенство в голямото дерби от 24-ия кръг на Лига 1. Домакините за трети в класирането, като изостават на цели 13 точки от парижани, които са устремени към поредната си титла.

По-рано през сезона отборът на Луис Енрике разгроми „монегаските“ на „Парк де Пренс“ с 5:2. ПСЖ обаче загуби последните си две шампионатни визити в княжеството.


Висам Бен Йедер и Фоларин Балогун водят нападението на Монако. В средата на терена старши треньорът Адолф Хютер е заложил на Такуми Минамино, Александър Головин, Юсуф Фофана и Магнес и Аклиуш. Бранителите пред Радослав Майецки са Вилфред Синго, Гийермо Марипан, Тило Керер и Касум Уатара.

За ПСЖ тримата в предни позиции са Килиан Мбапе, Гонсало Рамош и Марко Асенсио. В халфовата линия си партнират Карлос Солер, Мануел Угарте и Витиня. На вратата е Джанлуиджи Донарума, а защитното каре пред него оформят Ашраф Хакими, Норди Мукиеле, Лукас Бералдо и Люка Ернандес.

Парижани имаха голямо предимство в притежанието на топката до почивката, но по-чистите положения бяха създадени от Монако. Още в 5-ата минута Донарума трябваше да спасява удар на Балогун. Бившият нападател на Арсенал създаде доста проблеми на бранителите на гостите, но му липсваше прецизност в завършващата фаза. В 16-ата минута Минамино също получи шанс да открие резултата, но Донарума изби в корнер.

В средата на полувремето Бен Йедер прати топката във вратата на ПСЖ, но попадението беше отменено заради засада. В 38-ата минута Марко Асенсио получи контузия и вместо него в игра се появи Брадли Баркола. Малко по-късно нов коварен шут на Бен Йедер накара Донарума да изтръпне, а секунди преди почивката италианският национал отрази и силен удар по тревата на много активния Аклиуш.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558