Намери ни
To Top

Телевизията на Реал Мадрид пак атакува съдиите преди взривоопасното гостуване на Валенсия

Клубната телевизия на Реал Мадрид не изневери на себе си и отново атакува съдиите преди гостуването на “лос бланкос” на Валенсия в събота. Мачът се очаква с голям интерес и с особен заряд, предвид миналото гостуване на “Местайя”, когато фенове на домакините обиждаха на расистка основа Винисиус, а “прилепите” впоследствие бяха наказани с частично затваряне на стадиона и сериозна глоба.

В типичен свой стил Real Madrid TV атакува главния съдия Хесус Хил Мансано, който ще свири мача с Валенсия. От телевизията припомнят, че когато за последно реферът свири мач на “Местайя” между двата отбора, тогава той отсъди три дузпи срещу Реал Мадрид.


Това се случи през 2020 г., когато Кралския клуб е воден от Зидан, а Валенсия печели мача с 4:1 след хеттрик от 11-метрови наказателни удари на Карлос Солер (б.ред. – видео от мача тогава можете да видите долу).

„За първи път в историята бяха дадени три дузпи срещу Реал Мадрид в един и същи мач. Той (б.ред. – Мансано) даде дузпа за фаул на Марсело срещу Макси Гомес, когато бразилецът успява да се измъкне пред нападателя и именно последният се оказва фаулиран. Въпреки това съдията даде дузпа. ВАР също не даде предупреждение.

Девет минути по-късно ВАР призовава съдията да види игра с ръка на Рамос в зоната, но той не вижда предишната игра с ръка на играч на Валенсия, която се вижда ясно на повторенията. В допълнение към тези три дузпи вторият гол на Валенсия дойде след ясен фаул срещу Асенсио. ВАР го прегледа, но Хил Мансано не отсъди дузпа за Реал”, твърди клубната телевизия.

RMTV припомня и други грешки на рефера: “Той не само даде три дузпи срещу Мадрид в един мач, но миналата година отмени и три гола заради засада в мача срещу Елче. Три гола, като нарисува три линии върху изображенията, от които не става ясно, че е имало офсайд. Хил Мансано също така не даде дузпа за нарушение срещу Родриго миналата година срещу Кадис и още една при нарушение срещу Каземиро през сезон 21-22 срещу Реал Сосиедад”.

Атакуван е и определеният за рефер на ВАР за гостуването на Валенсия Хосе Луис Мунуера Монтеро: “Той беше на ВАР в мача Реал Мадрид – Хетафе този сезон, където трябваше да изгони вратаря Сория за игра с ръка извън наказателното поле и не отсъди дузпа в полза на Реал. Срещу Виляреал, също на VAR, той не отсъди дузпа за нарушение срещу Белингам. В Класикото на „Бернабеу“ през миналия сезон, на зеления терен, той не отсъди дузпа за нарушението Рюдигер. На „Метрополитано“ миналата година не изгони Рейнилдо след тежко единоборство с Родриго, което можеше да го контузи”.

Real Madrid TV редовно си позволява да атакува съдиите преди мачовете на “лос бланкос” и да припомня техни спорни отсъждания във вреда на Кралския клуб. Това се случи и в предишния кръг преди домакинството на Севиля, когато телевизията атакува реферите Исидро Диас де Мера Ескудерос и Пабло Гонсалес Фуертес. Андалусийците дори подадоха жалба срещу медията, която в крайна сметка не бе разгледана.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол