Намери ни
To Top

Шон Смит: Когато бях малък, баща ми винаги казваше, че като стана на 18 ще ме изрита от вкъщи

Звездата на Черноморец Шон Смит беше гост в подкаста на Националната баскетболна лига, където направи изключително интересни разкрития за личния и професионалния си живот. Баскетболистът разкрива за страстта си към футбола и тази към спорта с оранжевата топка, за целите и „заплахите“ на баща си.

„Започнах да играя футбол до 9-10-годишна възраст, както повечето хора в Испания. Не играя американски футбол.


Прекалено е грубо и не искам да пострадам. Когато станах на 10, опитах баскетбола и се влюбих в играта. Както всяко дете, така и аз исках да съм като баща ми, така че тръгнах по неговите стъпки. Отделно и пораснах доста и нямаше как да играя футбол. Сега играя баскетбол, бях в университет в САЩ и това наистина е страхотен спорт, обичам го.

15

ЦСКА 79:84 Черноморец

Когато бях малък, баща ми винаги казваше, че като стана на 18 той ще ме изрита от вкъщи. Казваше ми, че трябва да получа диплома от университет и така реших да отида в САЩ, след като завърших гимназия. Изкарах 4 години там, дипломирах се и след това реших да играя професионално, което правя и до днес. Играта ти дава възможност да играеш и живееш на различни места, което е уникално.

Миналият сезон аз играех в Испания в Естудиантес във втора дивизия. В последните четири години в Испания изобщо не играех добре, а аз знам, че съм много по-добър играч от това, което се виждаше. Така си казах, че искам да се махна от Испания за една година, да си върна самочувствието, да поработя върху някои неща, които позагубих в първа и втора испанска лига. Това е нещото, което се опитвам да направя тук. Подписах в България, треньорът ми се обади. Той е треньор, който обича играчите си. Той е „треньор за играча“, дава ти свобода, той работи с теб. Затова и дойдох тук. Искам да печеля с този отбор, да стана по-добър играч и да стана лидер. Никога досега не съм бил лидер, а повече следвах другите. Така реших, че Бургас е добра възможност за мен. Имаше я и възможността да се играе за купата на ФИБА Европа, където нещата не се получиха добре, но както казах – искам да продължа да напредвам като играч и чувствам, че Бургас е добро място за мен, на което да бъда тази година.“, разказва Смит.

17

Балкан 85:77 Черноморец

Играчът, който прави невероятен сезон с екипа на „акулите“ споделя и как реагират феновете в Бургас при случайни срещи с него. Също така какво му харесва в България и какво не.

„Случвало ми се е няколко пъти, когато съм ходил до супермаркета и някой случаен човек просто идва при мен и ми прави знаци. Но не говоря български и понякога е конфузно. Защото вероятно хората не са виждали чак толкова много тъмнокожи, но когато вдигнат палци нагоре, разбирам, че са положително настроени или са фенове. Когато отивам до супермаркета, единственото, което казвам е „карта, карта“ и това е всичко. Иначе споделям мнението за евтината храна. За цената на една вечеря в Мадрид, мога да ям два или три пъти навън в Бургас. И храната е много, много добра. В лоша посока има едни предупредителни аларми всяка сутрин тези дни в Бургас, които ме стряскат малко или много, не ми харесват.“, завърши бившият баскетболист на Естудиантес.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол