Намери ни
To Top

Чави: Барса не играе за равен, не знаем какво ще ни предложи Наполи с тази треньорска смяна

Треньорът на Барселона Чави Ернандес смята, че шансовете в 1/8-финалната двойка от Шампионската лига с Наполи са напълно изравнени, но неговият отбор няма да се задоволи с равенство в утрешното гостуване на „Диего Армандо Марадона“, разчитайки на това, че реваншът е на „Монтжуик“. Испанецът не знае каква схема ще наложи новия треньор на „партенопеите“ Франческо Калцона, който вчера замени Валтер Мадзари, но заяви, че не това е най-важното в един футболен двубой.

„Мотивирани сме и се надяваме да се класираме на 1/4-финалите. Това е идеалната сцена, на която можем да покажем за какво сме работили.


Наполи изненадващо смени треньора си преди 24 часа и не знаем какъв точно ще бъде подходът им за този мач. Така или иначе това е шампионът на Италия и е страхотен отбор. Осимен и Кварацхелия са играчи от най-високо ниво. Мисля, че шансовете са 50-50. Оставям на вас да определите кой е фаворит.

Утре ще видим каква тактическа схема ще използва Калцона. Реално обаче това няма да промени много неща за нас. Той никога не е играл с трима в защитата, както Мадзари. Схемата е важно нещо, но не най-важното във футбола. Основното е да доминираш в мача.

Утрешният двубой е перфектният момент да покажеш таланта си. Целта ни не е да затваряме устите на критиците. Ние играем за нас, за нашия престиж и за хората, които обичат клуба.

Знаем, че реваншът е на „Монтжуик“, но това няма да промени ДНК-то ни. Излизаме за победа. Аз съм възпитан така, че равенството за Барса не е добър резултат“, заяви Чави Ернандес по време на днешната си пресконференция. 

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол