Намери ни
To Top

Световният рекорд амбицира Уанионий за още по-усърдна работа

Емануел Уанионий смята, че световният рекорд на една миля при мъжете го мотивира да работи по-усърдно, докато се подготвя да представлява Кения за първи път на Олимпийските игри в Париж.

Световният сребърен медалист на 800 метра, който бяга 1:43.57 мин на “Кип Кейно Класик” на 20 април в Найроби, постави световен рекорд на една миля на шосе в Херцогенаурах (3:54.56 мин).

“Имаме по-малко от три месеца до Олимпийските игри в Париж и се връщам у дома, за да продължа с подготовката си, защото знам, че ще бъде напрегнато.


Както знаете, кенийските квалификации са точно като първенство и са много напрегнати, така че трябва да се класирам и да бъда избран да се присъединя към националния отбор и след това да се подготвя за истинската игра, защото това ще бъде първото ми участие на олимпийски игри и искам да впечатля“, каза 19-годишният Уанионий пред Nation Sport по телефона от Германия.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558