Намери ни
To Top

Трима български пилоти стартират този уикенд в Италия

Трима български картинг пилоти ще състезават този уикенд в Италия, в два от най-силните международни шмпионати. В Лонато стартират пилотите на PureSpeed Любослав Руйков и Христо Младeнов, а на пистата „Франчакорта“ – техният съотборник Алекс Лазарус.

Руйков и Младенов ще карат за купата в IAME Open Games в клас X30 Junior, като идеята е да трупат опит в различни класове и формати и с различни двигатели и гуми.

Преди състезателния уикенд стана ясно, че заради Българската федерация по картинг – НКС Руйков може да не участва в Картинг академията на ФИА, но от тима обясниха, че това няма да се отрази на пилотирането му.


„В този клас на IAME Open Games, където се събират много силни пилоти не само от Италия, двигателят на карта отново е с обем 125 кубика, но има стартер, което е основната разлика с OKN-Junior – обясни за Sportal.bg шефът на PureSpeed Станислав Каваримов. – Това е марков шампионат, всички използват двигатели на IAME. Любо Руйков вече има едно второ място в този клас от миналата година и сме много амбицирани този уикенд да се борим за победата.”

Христо Младенов завърши 4-и миналата година в клас No Gear Open в националния шампионат, а този уикенд получава възможност да се бори с много по-силна конкуренция.

В същото време Алекс Лазарус продължава битката в третия кръг от WSK Super Master Series на „Франчакорта” в клас Mini в групата пилоти до 10 години, като за този уикенд в неговия клас са заявени 63 пилоти. Алекс направи тестове на трасето в сряда и четвъртък, като времената му бяха на 0,3 – 0,5 секунди от тези на най-бързите в класа.

„Тестовете бяха накъсани на по 10-минутни сесии и се оказа, че има много пилоти, които са по-бавни, но умишлено блокират по-бързите си съперници” обясни бащата на Алекс Джо Лазарус за Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт