Намери ни
To Top

Габриела Петрова пропуска Балканиадата в Истанбул

Габриела Петрова ще пропусне Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул утре, научи Sportal.bg от мениджърката на атлетката Веница Атанасова.

Атанасова съобщи за Sportal.bg, че Петрова е получила дискомфорт по време на турнира в Гент по-рано през месеца и е останала на възстановителни процедури в Пловдив.


Тя трябваше да стартира в тройния скок в Истанбул, след като тази зима се завърна на пистата след близо 2-годишно отсъствие заради контузии. Петрова заема трето място в световната ранглиста за сезона с 14.38 метра.

Все още не е ясно дали тя ще стартира и на Националния шампионат за мъже и жени в зала във “Фестивална” следващия уикенд, тъй като основната цел пред нейния екип е да се запази здрава за летния сезон, когато предстоят Европейско първенство в Рим и Олимпийските игри в Париж.

От състава на България за Балканиадата в последния момент отпадна и Иван Иванов, който трябваше да стартира в бягането на 800 метра. Той също е получил леки болки и е предпочел да пропусне шампионата в Турция.

Така България ще бъде представена в Истанбул утре от 15 атлети, сред които са Атлет и Атлетка №1 на България за 2023 г. Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова, както и завърналата се в сектора за скок на височина след контузия олимпийска медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт