Намери ни
To Top

Брентфорд – Манчестър Сити, съставите: Холанд се завръща!

В днешния 5-и февруари (понеделник) отборът на Манчестър Сити може да направи много важна крачка към четвъртата си поредна титла в Премиър лийг. “Гражданите” имат два мача по-малко от лидера Ливърпул, който се препъна преди 24 часа срещу другия въвлечен тим в борбата за шампионската корона – Арсенал.

Сега момчетата на Джосеп Гуардиола трябва да се изправят срещу състава на Брентфорд в мач от 23-ия кръг на английското първенство и при евентуална победа ще се приближат на два пункта до първото място при все, че ще имат и още един мач в запас.

“Пчеличките” този сезон може и да не правят толкова добър сезон, както бе преди година, но все пак остават един от неудобните съперници на Сити.


Столичани постигнаха дубъл срещу шампионите през миналата кампания, но сега “гражданите” са в серия от 4 последователни успеха и несъмнено влизат в ролята на абсолютен фаворит.

Мениджърът на Брентфорд – Томас Франк, изпитва не малко проблеми при окомплектоването на стартовия си състав. Той не може да разчита на цели свои трима играчи, които имат ангажименти с националните си отбори покрай заключителната фаза в Купата на Азия и Купата на Африканските нации, както и други четирима са с контузии.

Джосеп Гуардиола започва и тази вечер, уверен във възможността да разполага с всичките си най-важни играчи, като е включил в старотвия си състав голмайсторите от победата срещу Бърнли миналата седмица – Родригес и Алавес. Също на терена ще започне и Ерлинг Холанд, който официално се завърна в последния мач, но тогава се включи като резерва, а сега ще действа като титуляр.

Дали ще видим нова изненада или бандата на Гуардиола ще продължи похода си към трона на “острова”, от който вече четвърта година не могат да бъдат свалени, ще разберем от срещата на “Брентфорд Къмюнити Стейдиъм”, която започва от 22:00 българско време и развитието ѝ ще бъде следено на Sportal.bg.

БРЕНТФОРДМАНЧЕСТЪР СИТИ

Брентфорд /3-5-2/: 1. Марк Флексен, 22. Нейтън Колинс, 5. Итън Пинок, 16. Бен Мий, 30. Мадс Рурслев, 8. Матиас Йенсен, 6. Кристиан Ньоргор, 27. Виталий Янелт, 12. Серхио Регилон, 7. Нийл Мопе, 17. Айвън Тони

Манчестър Сити /4-1-4-1/: 31. Едерсон, 2. Кайл Уокър, 3. Рубен Диаш, 6. Нейтън Аке, 24. Йошко Гвардиол, 16. Родриго Ернандес, 47. Фил Фоудън, 17. Кевин Де Бройне, 19. Хулиан Алварес, 20. Бернардо Силва, 9. Ерлинг Холанд

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол