Намери ни
To Top

Барселона е на прага на голяма промяна след изкушаваща оферта

Испанският гранд Барселона е на крачка от прекратяване на 26-годишно сътрудничество с Nike, след като е постигнал споразумение с Puma, съобщава “Спорт”. От 1998 година насам американския концерн предоставя екипировката на каталунците, но сега те са се договорили с германската компания, която предлага по-добри условия.

За целта обаче от “Спотигай Камп Ноу” трябва да намерят начин да прекратят действащия контракт с Nike, който изтича чак през 2028 година. Подписан още през 2016 година, по информация на “Марка”, той гарантира на Барса по 105 млн.


евро всеки сезон с възможност за още 50 млн. при активирането на определени клаузи. Това общо прави максимално 155 млн.

В същото време от Puma са предложили 115 млн. гарантирани плюс още 85 млн. под формата на бонуси, което общо е точно 200 млн.

И все пак шампионът на Ла Лига рискува да се сблъска със сериозен проблем, защото според “Спорт” от Nike са изчислили, че при евентуално неизпълнение на настоящия договор с клуба концернът ще загуби 350 млн. евро. Ето защо е възможно американците да поискат подобна огромна сума като компенсация за евентуално предсрочно прекратяване на контракта.

В същото време от Puma са изявили готовност да платят на Барса бонус, ако клубът успее да прекрати договора си с Nike преди 2028 г. Германците обаче са били категорични, че в никакъв случай те няма да покриват евентуалната неустойка.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол