Намери ни
To Top

Магдалена Малеева: Григор и Виктория вероятно играят най-добрия си тенис

Магдалена Малеева отличи изявите на Григор Димитров и Виктория Томова след Откритото първенство по тенис на Австралия. В интервю за предаването „Арена спорт“ бившата тенисистка призна, че е имала големи очаквания за представянето на най-добрия български тенисист в Австралия.

„Григор е може би в най-добрата си форма. Приключи страхотно миналата година и започна силно настоящата.


Мъчно ни е, че отпадна, защото всеки се надяваше да стигне по-напред. Страхотно играе, но конкуренцията е голяма. Неговият опонент играеше невероятно. След две седмици Григор ще има нов шанс“, заяви тя в интервю за БНТ.

Бившата №4 в световната ранглиста отличи качествата на Новак Джокович и го сравни с Григор Димитров.

„Безспорно Новак Джокович е фаворит да спечели, защото е силен психически. Когато излизат срещу него, неговите опоненти знаят, че е нахъсан и мотивиран допълнително. Надявам се някой да го бие. Григор тренира много и е много дисциплиниран. Колко да е психически слаб Григор? Та той не е излизал от топ 40 на световната ранглиста. Факторите са много, човек трябва да е постоянно здрав и щастлив, което не е лесно“, смята тя.

Столичанката похвали и най-добрата българка в тениса Виктория Томова.

„Виктория също може би играе най-добрия си тенис. Тя има най-доброто си класиране. Да преминеш първия кръг на турнир от Големия шлем е много голям успех. Тя е пример за човек, който успява с труд и дисциплина, без да има кой знае какви физически данни“, допълни тя.

Според нея тенисистите дават добър пример на подрастващото поколение.

„Има седем българчета, които играят на Australian Open при младежите. Тези деца преди десетина години са били малки, когато са гледали Григор Димитров. Направих връзка колко е важен добрия пример. Това ми се иска да гледат и моите деца“, добави тя.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис