Намери ни
To Top

Клоп призна, че Ливърпул е бил слаб до почивката и обясни за Салах

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнението си за победата с 4:0 над Борнемут. Мърсисайдци не убедиха до почивката, но след това се развихриха и увеличиха на пет точки аванса си пред преследвачите Манчестър Сити, Арсенал и Астън Вила. 

“Не играхме добре през първото полувреме. Беше очевидно, че трябва да променим нещо.


Направихме го и корекциите дадоха резултат. Контрапресата заработи, поставихме съперника под натиск и вкарахме няколко красиви гола. Представянето ни през втората част определено беше на висота”, констатира Клоп. 

“Със сигурност ни липсват Жоел Матип, Трент Александър-Арнолд, Доминик Собослай, Тиаго Алкантара, Стефан Байчетич и най-вече Ватару Ендо. Днес намерихме точните решения, а и изброените футболисти постепенно ще започнат да се завръщат в състава. Играем на всеки три дни. Предстоят ни полуфинал за Купата на Лигата, мач за ФА Къп, дербита с Челси и Арсенал. Трябва да поддържаме високото ниво, иначе ще имаме проблеми”, призна германецът. 

Той обясни и ситуацията с Мохамед Салах, който се контузи в двубоя Египет срещу Гана на турнира за Купата на африканските нации. Нападателят ще се завърне в Ливърпул, където ще проведе лечението си. 

„Ако Салах е добре преди финала, тогава вероятно ще се завърне за двубоя там. Такъв е планът, но не е 100% сигурно. Говорих с него, а и от лекарския ни щаб са в постоянна връзка с Мо“, разкри Клоп.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол