Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Григор Димитров – Нуно Боржеш

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу 69-ия в света Нуно Боржеш в битка за място на осминафиналите на Australian Open.

Двубоят се очаква да започне около 08:30 часа сутринта. Той е четвърти в програмата на корт “Киа арена”, а там са още мачовете Слоун Стивънс – Ана Калинская, Джасмин Паолини – Анна Блинкова и Оливия Гадецки/Марк Полманс – Хао-Чинг Чан/Сантиаго Гонсалес.

Както е известно, Григор елиминира последователно Мартон Фучович и Танаси Кокинакис в четири сета.


Той е подчертан фаворит срещу Боржеш, който малко изненадващо стигна до тази фаза в Мелбърн след победи над Максимилиан Мартерер и Алехандро Давидович Фокина.

Димитров е в серия от седем поредни победи от началото на 2024-та, като е шампион от Бризбън, а сега има шанс да подобри класирането спрямо миналогодишното си представяне в Мелбърн. Тогава той отпадна в трети кръг от Новак Джокович.

Боржеш няма досега победа над противник от топ 20, но пък вече записа личен рекорд по отношение на класиране за трети кръг на “Шлем”. Той изобщо не беше и записвал поредни победи в един турнир от АТР тура, така че определено се наслаждава на най-силната седмица в кариерата си.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис