Намери ни
To Top

Убедителни победи за Рууд, Нори и Лехечка в Мелбърн

Каспер Рууд направи летящ старт на Australian Open. Поставеният под номер 11 в основната схема норвежец елиминира Алберт Рамос-Виньолас с 6:1, 6:3, 6:1. Испанецът пристигна в Мелбърн без нито един официален мач през сезона и това си пролича. 

Рууд се нуждаеше само от 37 минути за спечелването на откриващия сет, в който направи 4 аса и взе 92% от точките при вкаран първи сервис.


Рамос-Виньолас нямаше отговор за стабилната игра на съперника си и в следващите сетове. Той достигна само до 4 точки за пробив в целия мач, но не реализира нито една от тях. 

Във втория кръг Рууд ще премери сили с победителя от двойката Макс Пърсел – Мате Валкуш. 

С успех в Мелбърн стартира и Камерън Нори. Британецът беше безупречен срещу Хуан Пабло Варилас – 6:4, 6:4, 6:2. Нори имаше контузия в китката, заради която напусна турнира в Оукланд преди седмица, но днес не изпита затруднения срещу 81-ия в света перуанец. 

В спор за място в третия кръг Нори ще играе срещу Джулио Дзепиери от Италия, който победи с 6;3, 3:6, 6:3, 7:6(3) сърбина Душан Лайович. 

Иржи Лехечка също продължи напред с трисетова победа. Чехът отстрани Бернабе Сапата Мирайес от Испания с 6:3, 6:2, 6:3. Лехечка записа 33 уинъра срещу 16 на своя съперник и беше значително по-ефективен на ретур. 

Следващият съперник на Лехечка е 19-годишният американец Алекс Микелсен, който се справи с Джеймс Маккейб от Австралия – 7:6(5), 3:6, 6:1, 6:2. 

Място във втория кръг намериха още Талон Грикспоор, Артур Казо и Артур Фис.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис