Намери ни
To Top

Вижте с какъв удар виртуозът Григор накара съперника си да му изръкопляска

През миналия октомври Григор Димитров получи нов прякор – “Слайси”, заради перфектния слайс бекхенд, който изпълнява. От АТР дори му подариха гривна на приятелството, на която е изписано новото му прозвище.

Сега на Откритото първенство на Австралия българинът демонстрира, че прякорът чудесно му приляга. В първия кръг Григор се изправи срещу неудобния за него унгарец Мартон Фучович, но макар да имаше известни трудности в началото, успя да го отстрани в четири сета.


Освен с победата Димитров заслужи аплодисменти и с едно свое виртуозно изпълнение в средата на третия сет. При резултат 2:2 и 40:40 точки Григор изуми, след като направи чудесно разиграване, завършило с бекхенд слайс, който бе неспасяем. Мартон Фучович бе впечатлен и побърза да изръкопляска на българина, а Димитров от своя страна спортсменски му се извини за удара.

“Направих анкета в Instagram и резултатът беше 70 на 30, хората харесаха прякора. Той вече е налице, така че ще продължа да го използвам“, заяви “Слайси” Димитров, след като от АТР му подариха гривната.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис