Намери ни
To Top

Съставите на Олимпиакос и Астън Вила

Олимпиакос приема Астън Вила на „Георгиос Караискакис“ в реванша от полуфиналите на Лига на конференциите. Грандът от Пирея изненадващо спечели с 4:2 на „Вила Парк“ и сега ще се опита да завърши започнатото и да стане едва вторият гръцки тим в историята след Панатинайкос (1971), който стига до финал в евротурнирите. Победителят ще срещне Фиорентина на финала, който ще се проведе също с Атина. Последното е още един стимул за „червено-белите“ и техните фенове.


Олимпиакос няма загуба в последните си осем мача във всички турнири. Отборът е воден от Хосе Луис Мендилибар, който през миналия сезон изведе Севиля до трофея в Лига Европа. Сега испанецът ще се опита да триумфира и в Лигата на конференциите.

Астън Вила се завърна в Европа след 14-годишно отсъствие. Тимът на Унай Емери се представя страхотно в Премиър лийг и почти сигурно ще завърши в топ 4 и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. Бирмингамци обаче нямат победа в последните си три мача, така че ще трябва да положат много усилия, за да стигнат до първи финал за клуба от 1982 година. Унай Емери е четирикратен победител в Лига Европа, така че той изглежда най-подходящият човек, който може да извади Вила от тази сложна ситуация.

Мендилибар е направил само една промяна в сравнение със състава, който започна на „Вила Парк“. Левият бек Франсиско Ортега пропуска двубоя заради контузия, като мястото му е заето от Кини. Аюб Кааби, който отбеляза хеттрик в първия мач, очаквано води атаката, а Поденсе и Фортунис ще му помагат по фланговете.

Голямата новина в състава на Астън Вила е, че Емилиано Мартинес, който пропусна последните два мача заради контузия, се завръща сред титулярите. Мати Кеш пък заменя контузения Морган Роджърс. Това са двете промени, които е направил Унай Емери в сравнение с двубоя с Брайтън през уикенда.

Олимпиакос: Цолакис, Родиней, Кармо, Рецос, Кини, Ибора, Хезе, Фортунис, Чикиньо, Поденсе, Кааби

Астън Вила: Мартинес, Конса, Карлош, Торес, Дин, Кеш, Макгин, Луис, Диаби, Бейли, Уоткинс

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558