Намери ни
To Top

Бонучи отказал трансфер в Манчестър Сити за огромна сума

Бившият защитник на Ювентус и настоящ на Унион (Берлин) Леонардо Бонучи разкри, че е отхвърлил оферта от Манчестър Сити през 2016 г. на стойност повече от 100 милиона евро, докато още носеше екипа на гранда от Торино.

„През 2016 г. бях близо до договор с Манчестър Сити.


Те предложиха почти 100 милиона паунда (почти 115 милиона евро) на Ювентус, но заедно с клуба решихме да продължа в Торино“, призна италианският футболист пред английския вестник The Sun. „Имаше разговори и през 2017 г. след като Ювентус ме обяви за продажба, но в крайна сметка нещата трябваше да се случат така, както се случиха“, добави Бонучи.

Бранителят напусна Ювентус, за да се присъедини към Милан с трансфер на стойност 40 милиона евро през 2017 г., но се завърна в торинския тим година по-късно. „Би било страхотно постижение да бъда трениран от Пеп Гуардиола, защото той би помогнал за развитието ми, но не мога да се оплаквам, защото спечелих много трофеи, индивидуални отличия и Европейското първенство. Винаги съм оставял сърцето да ме насочва и затова останах в Ювентус“, допълни той.

През миналото лято 36-годишният играч премина в Унион, а наскоро бе свързан с евентуален трансфер в Рома. Италианският защитник изигра 502 мача за Ювентус и отбеляза 35 гола. Той спечели осем титли в Серия „А“ плюс пет Суперкупи и четири Купи на Италия с екипа на „бианконерите“. Бонучи триумфира и с титлата от Европейското първенство през 2021 г. с отбора на Италия, отбелязвайки гол срещу Англия на финала на „Уембли“. Договорът му с Унион е до края на настоящия сезон.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол