Намери ни
To Top

Алегри: Моуриньо е един от най-добрите треньори, не сме говорили с клуба за нов договор

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри говори пред медиите преди утрешното дерби с Рома, което ще е и последния мач за годината на тима.

„Бъдещето на Ювентус е утре и се казва Рома, след това ще мислим за 2024 г. Намираме се в добър момент, но трябва да стоим здраво стъпили на земята. Трябва да мислим само за Рома.


След тези два мача ще видим къде ще бъдем в класирането в края на първата половина на сезона. Рома са труден съперник и разполагат с Моуриньо – един от най-добрите треньори. Жозе е свикнал с тези мачове и има таланти в предни позиции. Това е директен сблъсък срещу отбор, който се стреми към класиране в Шампионската лига като нас. Ще ни трябва търпение, без да прекаляваме с него”, започна наставникът на “бианконерите”.

“Няма да имаме време да дишаме, защото след Рома ни предстои мач за Купата на Италия – втората ни цел. На мястото на наказания Камбиасо ще играе Уестън Маккени или Тимъти Уеа. Костич не го виждам уморен, а и той винаги е надежден. Киеза също е по-добре и е оживен. Йълдъз е добре, както и всички: едва утре ще реша кой ще играе отпред. Сравнението между Влахович и Лукаку? Душан е важен за Ювентус и е млад: всички вярваме в него. Ромелу, от друга страна, него никога не съм го тренирал.

Алекс Сандро ще отсъства около десет дни, докато завръщането на Мойс Кийн все още е далеч. А бавно се възстановява и Де Шилио”, коментира още Алегри.

Специалистът говори и за своето бъдеще в клуба и евентуален нов негов договор: “Не съм казал нищо на директорите на Юве и няма да кажа нищо, защото трябва да мислим само за работа и резултати. Анчелоти е подновил договора си с Реал Мадрид? Той е изключителен треньор, в Реал Мадрид спечели всякакви трофеи. Моуриньо може да бъде харесван, а може и да не бъде, но неговите резултати са обективни. Да се сравняваш с тях е източник на гордост, защото те са спечелили толкова много. Всички ние играем за резултата, иначе за какво са ни точките“.

Наставникът на Юве говори и за наболялата в последните дни тема в италианския футбол: “Мисля, че Ювентус трябва да е по-малко притеснен от другите клубове от премахването на “Указа за растеж”, защото през последните десет години се справи много добре с младежите и младежката академия. Открих таланти, заслугата е на тези, които са работили през тези години – имаме голямо наследство”.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол