Намери ни
To Top

Макс: Титлата в спринтовете няма да означава нищо

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен е на мнение, че ако се обособи отделна титла за спринтовите надпревари, то тя „няма да означава нищо”. Вече са ясни шестте кръга, където ще има спринтови надпревари, които се приемат положително от феновете, но не и от Верстапен, който си остава най-сериозният им противник.

През 2023 Верстапен спечели 4 победи в шестте спринта, а за догодина са предвидени още 6 спринтови състезания. Все още обаче не са утвърдени всички промени по спринтовете за 2024, като е възможно в тях да се използва обърната стартова решетка и/или да се оформи отделно класиране за тях в рамките на общото подреждане във Формула 1.


„Това за мен не означава нищо, няма значение, дали печелиш спринта или основното състезание – обясни Верстапен. – На мен победата в спринт не ми носи удовлетворение, но честно казано те ще решат какво искат. За мен това не е интересно, не виждам смисъл да правим промени, тъй като за мен това е провал. Ще е достатъчно вълнуващо да запазим нормалния формат на уикенда и разликите в представянето на всички отбори да са малки.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт