Намери ни
To Top

Треньорът на Жирона: Не ние, а Барса и Реал са задължени да печелят всяка седмица

Близо 40% от сезона в Ла Лига вече измина, а Жирона продължава да трупа точки и да е на върха с равен актив с Реал Мадрид. Скромният каталунски клуб има само едно поражение досега – от “белите” от “Бернабеу”, а сега се готви за сблъсък и с Барселона. Срещата е в неделя вечер на “Монтжуик”.

Преди този мач Жирона има 4 точки преднина пред състава на Чави Ернандес, а и по принцип е с най-резултатното нападение в шампионата.


Треньорът Мичел даже се опитва да прехвърли напрежението върху Барса.

“Няма как да подходим към идния двубой като такъв между два водещи отбора – заяви наставникът пред “Спорт”. – Жирона няма задължението да печели всеки уикенд. Такова задължение обаче имат Барса и Реал. Ние трябва да отидем там и да изиграем отличен мач, но не може да се очаква да надскачаме възможностите си”.

Мичел прогнозира, че тимът му ще бъде поставен под сериозен натиск. “Барселона има класата да не ни даде топката, заради което е възможно в дълги моменти да трябва да се защитаваме дълбоко. Трябва да обясня това на футболистите, като ежедневно се опитвам да променям манталитета им”, добави наставникът на “червено-белите”.

Интересното е, че в състава на Жирона има двама преотстъпени от Барса играчи – Ерик Гарсия и Пабло Торе. Според договорите им Гарсия има право да играе в директните мачове, но не и Торе.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол