Намери ни
To Top

Ливърпул, Рома и още куп отбори ще се опитат да си гарантират място в елиминациите на Лига Европа

Тази вечер ще се изиграят всичките 16 мача от предпоследния пети кръг на груповата фаза в Лига Европа. Редица отбори ще се опитат още днес да си осигурят участие в елиминационната фаза на турнира. Седем двубоя ще започнат в 19:45 часа, а останалите девет срещи ще стартират в 22:00 часа.

В група А равенства на лидерите Уест Хам и Фрайбург в мачовете им съответно срещу Бачка Топола и Олимпиакос ще са достатъчни, за да осигурят участие и на двата тима в турнира напролет.


Загуба на германския тим срещу гостуващия гръцки отбор обаче ще застраши оставането му в Лига Европа и същевременно ще задължи “чуковете” да спечелят днешното си гостуване на сръбския представител.

В група В лидерът Марсилия се нуждае само от точка при домакинството срещу Аякс, за да се класира за елиминациите на надпреварата кръг преди края на груповата фаза. В другия мач третият АЕК ще се опита да се изравни с втория Брайтън, като за целта ще трябва да победи “чайките” в Атина.

В група С реми на водача Бетис при гостуването на Спарта (Прага) ще го класира за елиминационната фаза на ЛЕ. Рейнджърс също ще си гарантира мачове в турнира напролет, в случай че спечели домакинството си на Арис (Лимасол). Ако шотландският гранд завърши наравно с кипърския тим, той отново ще може да продължи напред още тази вечер, но при благоприятен за него развой в срещата между “вердибланкос” и чешкия отбор.

В група D първият Аталанта ще може още днес да си гарантира не само класиране за елиминациите на Лига Европа, но и място на осминафиналите, ако спечели като домакин срещу втория Спортинг (Лисабон). Междувременно, третият Щурм (Грац) ще се опита да се изравни с “лъвовете”, като за целта се нуждае от успех на своя стадион срещу последния Ракув.

В група Е лидерът Ливърпул със сигурност ще се класира за елиминациите на състезанието още тази вечер, ако победи на “Анфийлд” последния ЛАСК. Мърсисайдци ще бъдат облагодетелствани и ако третият Роял Юнион СЖ не успее да спечели визитата си на втория Тулуза, който също може да си осигури участие в ЛЕ напролет при днешен успех.

В група F водачът Рен се нуждае от победа или дори реми при гостуването си на Макаби (Хайфа), за да се класира за елиминациите на Лига Европа. Вторият Виляреал също може да си осигури участие в тях, ако спечели домакинството си на третия Панатинайкос.

В група G на втория Рома ще му е достатъчно дори само реми при гостуването на Сервет, за да си осигури участие минимум на плейофите в турнира напролет. Равенство или загуба на швейцарците в този мач ще класира и първия Славия (Прага) напред. Чехите обаче няма да зависят от другия двубой в групата, ако по същото време спечелят визитата си на Шериф, който няма никакви шансове за някое от първите две места.

В група Н лидерът Байер (Леверкузен) вече си осигури място в елиминациите на турнира, а днес ще си гарантира първото място и осминафинал при победа или реми срещу последния Хекен. По същото време Молде и Карабах ще си оспорват в Норвегия второто място в групата, което води до участие в плейофите на ЛЕ напролет.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол