Намери ни
To Top

Филадефлия удари Оклахома, Лейкърс се справи с Кливланд

Носителят на приза за „Най-полезен играч“ в Националната баскетболна асоциация Джоел Ембийд отбеляза 35 точки, а гардът Тайрийс Макси добави 28 за победата на Филаделфия 76ърс със 127:123 над Оклахома Сити Тъндър в мач от поредния кръг в шампионата на САЩ и Канада. Ембийд запълни статистиката си с още 11 борби, 9 асистенции и 4 чадъра, но имаше сериозни трудности в това да опази новобранеца в състава на домакините Чет Холмгрен, който завърши с рекордните в кариерата си 33 точки. 

Битката между двамата под кошовете все пак бе спечелена от по-опитния Ембийд в средата на третата четвърт, когато гостите от Филаделфия отвориха преднина от 13 точки и не допуснаха да я изгубят до края. Добро включване за Сиксърс, които са втори в Източната конференция направи и Тобайъс Харис, който завърши с 16 точки.


За домакините от Оклахома, които пък са втори на Запад, 31 точки добави Шай-Гилджъс Алекзандър, а с 13 остана бившият играч на Филаделфия Айзея Джо. 

Победа далеч от дома постигна и отборът на Лос Анджелис Лейкърс, който надделя при визитата си на Кливланд Кавалиърс със 121:115 за седмия си успех в последните десет срещи. Срещата бе по-емоционална за лидера на „езерняците“ ЛеБрон Джеймс, който прекара 11 години в редиците на „кавалерите“. 

38-годишният Джеймс обаче остана под средните си показатели за сезона, като приключи със скромните за стандартите си 22 точки, 6 борби и 6 асистенции. Той обаче получи нужната помощ от съотборниците си. Шестима от останалите седем играчи, които се появиха в игра за Лейкърс завършиха с двуцифрен актив, а най-резултатен бе центърът Антъни Дейвис с 32 точки, като той взе и 13 борби. 

За тима на Кливланд Донован Мичъл вкара 22 точки, но стреля само 4 от 18 от игра. С дабъл-дабъл от 21 точки и 14 борби завърши Джарет Алън.

Другият отбор от Лос Анджелис – Клипърс, също се поздрави с успех. У дома „ножиците“ победиха Далас Маверикс със 107:88. Още от началото домакините поведоха в резултата и не изпуснаха инициативата нито за един момент. От края на първата четвърт преднината им постоянно бе двуцифрена и в последните минути срещата просто се доиграваше. Пол Джордж бе най-резултатен за Клипърс с 25 точки. Още 17 прибави Терънс Ман, а Норман Пауъл и Ръсел Уестбрук се включиха от пейката с 15 и 14 съответно. За Далас Лука Дончич отбеляза 30 точки, Кайри Ървинг прибави 26, но единственият друг играч с двуцифрен актив бе Тим Хардауей-младши с 12.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол