Намери ни
To Top

Ливърпул планира да отвори част от новата трибуна за дербито с Манчестър Юнайтед

Ръководството на Ливърпул планира частично да отвори горния етаж на новата трибуна „Анфийлд Роуд“ за дербито с Манчестър Юнайтед на 17 декември. Реконструкцията, която струваше на клуба 80 милиона паунда, имаше за цел да увеличи капацитета на стадиона със седем хиляди седящи места – до 61 000. Планът бе откриването на трибуната да стане още за първите домакински мачове от сезона, но се появи непредвиден проблем, тъй като първоначалният изпълнител на проекта Buckingham Group влезе в администрация още през август. Клубът трябваше да смени строителната фирма, която вече е Rayner Rowen Group.


В началото на октомври Ливърпул обяви, че заради всички тези проблеми и забавянето новата трибуна няма да бъде открита официално до края на 2023 година. Заради невъзможността да се ползва целия горен етаж на „Анфийлд Роуд“ капацитетът за домакинските мачове на отбора от началото на сезона до момента бе свит до около 50 000 места. 

Днес обаче на своя сайт мърсисайдци обявиха, че има възможност за частично отваряне, което ще даде възможност на още „няколко хиляди“ фенове да подкрепят Ливърпул в голямото дерби, както и в следващите домакинства срещу Уест Хам, Арсенал и Нюкасъл.

„Горният етаж на новата трибуна ще бъде частично отворен за предстоящия мач срещу Манчестър Юнайтед на 17 декември, като се очаква няколко хиляди места с общ вход да бъдат достъпни за привържениците.

Има още работа за довършване, преди трибуната да може да заработи напълно и да може да посрещне 61 000 фенове“, обявиха от клуба.

В изявлението се споменава още, че през седмицата, започваща на 11 декември, ще се проведат серия от тестове, за да може частта от трибуната, която ще бъде отворена, да получи сертификат за безопасност.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол