Намери ни
To Top

Ще успее ли Левски да излезе от кризата с успех над Дунав за Купата?

Слушай на живо

Слушай на живо:
Дунав (Русе) – Левски

Отборите на Дунав и Левски се изправят един срещу друг в двубой от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Мачът на градския стадион в Русе е от 18:00 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков. Победителят от тази двойка ще срещне Хебър в следващия етап на турнира.


„Сините“ са пределно мотивирани да продължат напред и да запишат първи успех от един месец насам. За последно тимът на Николай Костов надделя над Черно море (1:0) на 22 октомври, след което нареди две загуби и две равенства. Като приоритет пред Левски се очертава именно Купата, така че столичани ще направят всичко възможно да не допуснат изненада днес.

„Драконите“ обаче не излизат като обречени и със сигурност ще опитат да превърнат мача в истински празник за град Русе. Дунав е един от добре представящите се отбори във Втора лига и заема шеста позиция в класирането. Целта пред Мартин Ковачев и неговите футболисти е атакуване на първите места и завръщане в елита през следващата година.

В предишния кръг на надпреварата домакините елиминираха Кюстендил след изпълнение на дузпи. В отбора се обединяват около мнението, че имат своите шансове, въпреки че са в ролята на аутсайдер, и ще направят всичко възможно да се противопоставят на своя съперник.

Миналата година русенци отпаднаха на тази фаза, след като отстъпиха на Арда с 1:2, докато Левски се справи без проблем с Вихрен (4:1). Още в следващия кръг обаче „сините“ загубиха от Лудогорец и се сбогуваха с шансовете си за трофея.

Наставникът на гостите ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми. Защитата на столичани ще претърпи промени, тъй като Цунами е аут до края на месеца заради контузия, Жереми Петрис е наказан, а Хосе Кордоба е ангажиран с националния отбор на Панама. Под въпрос за срещата е и Кристиан Димитров, който също лекува травма. Аут е и Николай Михайлов, както и трайно контузените Уелтон и Билал Бари.

Добрата новина за Николай Костов е, че ще може да разчита на възстановения Джавад Ел Джемили.

ДУНАВ (РУСЕ) – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

СЪДИЯ: Владимир Вълков
СТАДИОН: Градски стадион, Русе
НАЧАЛО: 18:00 часа

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига