Намери ни
To Top

Нотингам прекъсна серията на Астън Вила, Мартинес със сериозна грешка

Нотингам Форест прекъсна серията на Астън Вила от шест поредни двубоя без загуба в първенството и надделя с 2:0 в домакинството си на бирмингамци в мач от 11-ия кръг на Премиър лийг. Възпитаниците на Стив Купър успяха да спечелят с ранни попадения на Ола Айна (5’) и Орел Мангала (47’) в началото на всяко едно от двете полувремена.

Домакините започнаха енергично срещата и успяха да стигнат до преднина още в петата минута, когато Антъни Еланга напредна добре отляво, върна в малко по-задни позиции към Харти Тофоло, успоредният му пас пък намери Ола Айна на границата на наказателното поле, а десният бек с плътен удар реализира за 1:0. В следващите минути играчите на домакините продължиха да пресират много високо и създаваха сериозни проблеми при изнасянето на бирмингамци.


Те на няколко пъти отнемаха в опасни зони, но не успяваха да се възползват.

Футболистите на Унай Емери започнаха да задържат топката в доста по-големи периоди от време, но атаките на Форест изглеждаха доста по-опасни. Около 35-ата минута се наложи дебютантът Влаходимос да прави първото си спасяване, след като Дзаниоло бе изведен в добра позиция и стреля опасно. В последните няколко минути на първата част отново играчите на Стив Купър бяха доста по-остри в предни позиции, но няколко техни атаки бяха спрени с флагове за засади.

Втората част започна с хубав удар от страна на Оли Уоткинс в търсене на бързо попадение. Домакините от Нотингам отговориха с атака отляво, кълбото бе пратено към Ауоний в пеналта, в крайна сметка тя стигна до Орел Мангала пред наказателното поле, той отправи много силен удар, Мартинес направи спасяване с една ръка, но топката отскочи високо, след което тупна и премина голлинията преди аржентинският страж да я избие. Ситуацията бе прегледана с ВАР и в крайна сметка попадението бе признато.

След попадението Астън Вила овладя до голяма степен случващото се на терена, а Унай Емери направи няколко смени, за да промени подхода на своя тим. Футболистите в синьо в тази среща задържаха действията си около наказателното поле на Форест, но не стигаха до реални голови положения, което в крайна сметка ги лиши дори от почетно попадение. С този успех Нотингам прекъсна серията си от шест последователни двубоя в шампионата без победа. Последният им успех бе като гост на Челси. С 13 точки те се изкачиха на 12-ото място в подреждането на Премиър лийг, а Астън Вила е все още на петата позиция с 22 пункта.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол