Намери ни
To Top

Лечков за поколението на Бербатов: Добре че беше Балъков да ги класира едно време

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви, че критикува за различни неща боса на централата Борислав Михайлов, като разкри едно от тях. Той се върна към конгреса от 2021 година, като повтори думите си, че в тоалетните на НДК са били раздавани пари. 

„Очевадно е, че нещата са много зле, и то не от днес. Причините са много.


Дали ще бъде сменен Кръстаич, работа на Изпълкома е. Михайлов или Лечков не могат да го решат това нещо. Ако аз кажа, че трябва да бъде сменен или не трябва, е несериозно. Човекът няма конкретна вина. Всички треньори, които са идвали, не са идвали насила. Те са използвали националния отбор като трамплин, развивали са си кариерата нататък. Когато не върви, треньорът се сменя. Още 2019 година казах, че влизаме в „Параграф 22“, тогава ви казах, че ще минат шест-седем години. Сега сме на четвъртата. Този човек, който ме наричаше преди десет години „лузър“, тоест, загубеняк. Построил съм стадион, той не е на майка ми и баща ми. Видяхте ли стадиона на Албания? Футболът е отражение на държавата. 

Само ала-бала от човек, който не си говореше с колегите в отбора, как да имаха успехи? След тях защо никой не излезе в чужбина, след нас излязоха те. Ние никога не сме плюли тези преди нас, Батето Славков го уважавам. Държавата трябва да направи законодателни промени за финансирането в спорта. Дайте да видим в другите федерации, във волейбола сложиха Любо Ганев, да не би да имаме резултати? Имаме поколенчески проблем. В Албания да не би футболният съюз да е построил този стадион? Сърдим се на Кръстаич, че ни го каза в очите. Да чувате някой да говори за спорт? Народното събрание ще приема бюджет, никой не говори за спорт. Министърът на спорта казва, че нямат пари за спорт, трябвало 360 милиона за стадион, нямало проект. Ние откъде да извадим тези пари? Ние сме единствената федерация, която се самофинансира“, каза Лечков пред „Дарик“. 

„На конгреса имаше представители на ФИФА и УЕФА, признаха го. Раздаваха пари в тоалетните, казвам го. Казах го и тогава. Тези хора раздава пари. Аз винаги говоря волно и свободно, както критикувам и собствения си президент. Критикувам го, повярвайте ми. Стадион и законодателни промени за спорта и културата, това са важните опорки. Знаете ли защо не върви националният отбор? Защото майките ги няма на тъчлинията, родителите са по-амбициозни от децата. Едно време с влак съм ходил до София за мач на националния отбор. Защо не питаха играча, който обърка мача с жълтия картон? Критикувам Борислав Михайлов, защото няма медийни изяви. Във футбола има един час преди мача и един час след мач, в които всичко е позволено. 

Кръстаич за седем дни не може да превърне футболистите в Марадона, Меси и Роналдо. Петимата бразилци в Левски – това е проблемът в българския футбол. Ако бяха българи, нямаше да им искат автографи. Младите хора повече ги блазни „Игри на волята“, а не футболът. Имам двама сина, но не искат да станат футболисти. Който има желание, го постига. От 15 години говоря, че не се месим на треньорите, това е. Децата ги учим да хвърлят и да трошат ли? Това се получава. Уважаемият каза пред 500 човека, че признава загубата, а след половин час започна да говори друго. Ходя по улицата, никъде не са ме целили с камъни. Нямам охрана, нямам шофьор. Добре че беше Балъков да ги класира той, по инерция“, заяви още бившият плеймейкър на Сливен, ЦСКА, Хамбургер и Марсилия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига