Намери ни
To Top

Двама поляци сред съдиите на битката Усик-Дюбоа

Двама от тримата съдии на битката Олександър Усик-Даниел Дюбоа ще бъдат представители на домакините от Полша. Сблъсъкът, който ще се изиграе на 26-и август във Вроцлав, ще бъде оценяван от Лешек Янковяк, Павел Кардиний и южноафриканеца Стенли Кристодолу. Рефер в ринга ще бъде пуертоамкериканеца Луис Пабон, който бе рефер и в предишната битка на Усик. Новината бе съобщена от полската медия Ringopolska.


На 7-и юни стана ясно, че шампионът в три различни федерации в тежка категория, ще се боксира за втори път в Полша. Причината за това е нарастващият брой негови сънародници, които мигрират към Полша, за да се спасят от войната в Украйна.

„Радвам се, че съм отново в Полша. Тук станах шампион на WBO в полутежка категория, когато победих Гловацки. Спечелих още няколко пояса в следващите седем години и сега съм тук, за да ги защитя. Искам да благодаря на народа на Полша за подкрепата, която оказват на Украйна. Бия се из целия свят, но тук в Полша се чувствам като у дома си“, заяви олимпийският шампион от Лондон 2012 на пресконференция през юни.

“Усик ще може да се бие пред много свои сънародници. Битката трябва да се проведе в Полша. Сега там живеят над един милион украинци, избягали от войната в родината си”, допълни мениджърът на Усик Александър Красюк.

Ощр от категория Бойни Спортове