Намери ни
To Top

Барселона се отказа от преследването на Хуан Фойт

Барселона се отказа от идеята да привлече в състава си защитника на Виляреал Хуан Фойт. 25-годишният аржентинец отдавна е в полезрението на каталунците, но и този път изглежда няма да се озове на „Камп Ноу“, пише „Спорт“.

Чави няма много опции за десния фланг на отбраната. Той не иска да използва Жул Кунде или Роналд Араухо в тази роля, които по дефиниция са централни защитници, а Сержиньо Дест не се ползва с голямо доверие пред треньора.


Именно затова наставникът искаше клубът да привлече Фойт.

По този повод директорът на Барса Матеу Алемани е провел разговор с хора от ръководството на Вилареал, за да обсъдят възможността за осъществяване на подобен трансфер. В договора на играча има заложена клауза за откупуване на стойност 54 милиона евро, но каталунците се надяваха да я свалят, като предложат и размяна на играчи. От Виляреал обаче не са проявили никакъв интерес към подобна сделка и са заявили, че ще пуснат аржентинеца, само ако Барса плати изцяло клаузата му.

Така на „Камп Ноу“ са взели решение да се откажат от преследването на Фойт и да насочат усилия към други футболисти. Най-вероятно от клуба отново ще се ориентират към Жоао Кансело от Манчестър Сити. 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол