Намери ни
To Top

Лоренцо Мичели: С изключение на Италия, можем да победим всеки един от отборите

Лоренцо Мичели определи състава на България за Европейското първенство за жени. В него са включени 14 състезателки.

Нашите заминават в понеделник за Италия, където ще се играят мачовете от група В.

Първата ни среща е в сряда срещу Хърватия от 22 часа.


България е в група с настоящия европейски шампион Италия и отборите на Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария.

„С изключение на Италия, можем да победим всеки един от отборите, ако играем със същия хъс, както в Лигата на нациите. Резултатите сочат, че има едни седем отбора, които би трябвало да са в топ 8 на Европа. Дори и да е така обаче, има един свободен билет за 1/4-финалите. Надявам се ние да го вземем“, коментира пред bTV треньорът на „лъвиците“ Лоренцо Мичели.

Хвърляйки поглед към последното европейско първенство преди 2 години – титулярните ни волейболистки, поради една или друга причина, сега не са част от отбора.

„Това е изцяло нов национален отбор. Той няма нищо общо с онзи от преди 2 години, в който пръстваха опитните състезателки. И въпреки, че в момента се гради съвсем нов облик на тима, вратите са широко отворени за всеки, който иска с гордост да играе в отбора“.

Мичели обаче ще може да разчита на капитана Мирослава Паскова. 

Волейболистката, която се контузи по време на Лигата на нациите и претърпя операция, се възстанови много по-бързо от очакваното.

„Според плана – малко избързваме, ако има проблеми, решаваме на място, но щом мога да се движа и да съм отбора, значи всичко е наред“, каза пред bTV Паскова.

„Тя е характер. Ако имаме повече хора като нея, ще бъдем на едно съвсем различно ниво“, респектиран е треньорът на България.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол