Намери ни
To Top

Ей Джей призова за по-чести допинг тестове в профи бокса

Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа заяви, че спортът има проблем с допинга и призова за по-чести тестове. Това се случи дни след като определеният за негов бъдещ противник Дилиън Уайт се провали на допинг тест в навечерието на мача между двамата.

Джошуа и Уайт трябваше да се боксират в лондонската „О2 Арена“ през уикенда в повторение на сблъсъка между тях от 2015 година. Антъни Джошуа спечели първия мач, а сега планираният двубоя пропадна заради „неблагоприятни аналитични данни при случаен тест за допинг“.


Дилиън Уайт, който вече изтърпя двегодишна забрана от 2012-а до 2014-а след положителен тест за забранен стимулант, твърди, че не е взимал откритата в пробата му субстанция. Той бе заменен от Роберт Хелениус за мача срещу Джошуа.

„Определено имаме проблем с допинга в спорта. Случва се и в бокса. Не е за първи път и няма да бъде за последен. Мен ме тестват през цялата година. Не знам защо аз съм под напрежение, а всички тези други боксьори не са. Когато подписваш с промоутър, трябва да има това в договора. Сега почти загубихме мача и цялата програма заради тази ситуация“, коментира 33-годишният боксьор.

Хелениус прие двубоя само с една седмица предизвестие, но е настроен за победа в събота вечер в Лондон. Само преди няколко дни той беше отново на ринга, но срещу негов сънародник. Двуметровият боксьор успя да запише бърза победа с ТКО в третия рунд. Ето как коментира бързото си завръщане между въжетата финландеца.

„Мислех си, че ще съм на почивка с жена ми след последната ми битка, но ето, че сме тук. Ей Джей, благодаря ти за възможността. Готов съм да се бия, иначе нямаше да бъда тук. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля!“

Ей Джей не пропусна да похвали Хелениус, че е избрал да приеме битката с такова кратко предизвестие.

“Хелениус прави правилно нещо, че се бие често. Това е най-доброто за един боксьор. Знам, че аз не излизам на ринга често, но в тренировките ми с Дерек Джеймс прекарвам много време на ринга в спаринг, което е най-близкото възможно нещо до професионална среща”

Ощр от категория Бойни Спортове