Намери ни
To Top

Фьодор Емелианенко поиска боксова среща с Майк Тайсън

Един от най-емблематичните бойци в тежка категория на смесените бойни изксутва Фьодор Емеляненко предизвика бившият хегемон в същата дивизия, но в бокса – Майк Тайсън.

„Последният император“ сподели пред спортния журналист Ариел Хелуани, че иска боксов мач с Майк Тайсън. Фьодор потвърди, че е приключил със смесените бойни изкуства и е готов за боксови мачове. 

Руснакът допълни, че би искал срещата с Железния да се състои на 280-и октомви в Саудитска Арабия на същата гала, на която Тайсън Фюри ще премери сили с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.


 

“Майк е легенда. Ще бъде интересно, защото се вижда от клипове в социалните мрежи, че той е все още във форма. Все още има сила и работи върху техниката си. Винаги тренирам. Винаги съм готов. Щом Тайсън помага на Нгану за битката с Фюри, значи сигурно и той е във форма” “Почнах с бокса на 23, а сега съм на 47. През половината от живота ми се боксирам. Всеки ме знае като самбист и джудист, но и боксът ми не е зле. Разбира се, не е като на нивото на Тайсън”

Ощр от категория Бойни Спортове