Намери ни
To Top

В Италия: За една година Ферари направи скок назад

Шарл Леклер и Карлос Сайнц завършиха 7-и и 8-и в Унгария и това отприщи нова вълна критики към представянето на Ферари, като най-остър отново беше авторитетният коментатор Лео Турини.

“Преди една година, през юли 2022, Ферари спечели две състезания поред – във Великобритания и Австрия – обясни Турини. – Това приличаше на началото на нова червена ера, въпреки че проблемите със стратегията оставаха, но те не пречеха не тифозите да мечтаят. Минаха 12 месеца и тимът направи сензационен скок назад.


Всички показатели да отрицателни, колата е твърде бавна, а опитите на тима да я направи по-бърза са неуспешни.”

И това беше само началото на пламенния анализ на Турини.

“Фредерик Васьор обеща прогрес, а след финала в неделя беше илюстрация на думите на моя приятел Хулио Веласко: “Победителят празнува, а загубилият се оправдава. Ферари нанася силни удари по страстта на хората, които обичат този отбор. Все още не се вижда повратният момент в представянето, поне аз не го виждам. Смущаващо е, че всеки опит за подобрение в представянето на автомобила се оказва неуспешен”, допълни италианецът.

Турини обясни и защо прогресът на другите отбори се отразява негативно на Скудерията.

“На Ферари се отразява зле прогресът, постигнат от Макларън, въпреки че в началото британският тим беше на дъното на класирането, а сега се бори в челото на класирането – обясни Турини. – В Макларън показват, че във Формула 1 можеш да наваксаш, стига да работиш правилно. Ясно е, че никой не очаква да побеждаваме Макс Верстапен и Ред Бул, но е прекалено Ферари да губи в квалификациите от Алфа Ромео и да изостава толкова много в състезанията от Макларън и Мерцедес.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт