Намери ни
To Top

Пред камината и парното: Проф. Рачев изненада с прогноза за Великден и Гергьовден

Типично късно априлски и ранно майски температури наблюдаваме в момента. Настъпва един доста динамичен период, особено четвъртък, петък и събота, когато ще има и валежи. Това заяви проф. Георги Рачев в ефира на bTV.


А валежите по Гергьовден се измениха 4 пъти за 2 дни. Засега на празника е малка вероятността да вали.

Вечерта преди Възкресение ще бъде хладничка, но няма да има нужда от чадър, добави климатологът.

И поясни:

„Появява се един висок циклон – ниско атмосферно налягане с хладен въздух. На 1 май ще става за разходки, но от четвъртък, както вече предупредих, трябва да сме готови за валежи. Смяната на слънце с облаци си е отвсякъде динамично време.

В Банско също е динамика. Хората ще прибягват от хотела в таверната. Човек ще се понамокри, но ще изсъхне после пред камината, пред парното или в днешното барче.

В Пловдив вали от сутринта, но трябва да спре около обед, пловдивчани малко да поемат дъх.

В Бургас и по морето ще е с 3-4 градуса надолу, охлаждането е съществено. Валежите са днес и утре, както и в събота, добави още проф. Рачев.

В Плевен отново ще е малко по-хладно, но за празника ще се затопли. И от четвъртък, петък и събота ще е малко по-хладно и с дъжд. 

Като цяло април си отива с нормални валежи и със средна температура 3 -3 и половина градуса над нормата.

Средната месечна температура в България за май месец, ще е между 16 и 20 градуса. Нормален месец с много динамика до 13-14 май, поне такава е средносрочната прогноза.

 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558