Намери ни
To Top

Испания отстъпи пред Белгия на турнира по тенис „Хопман Къп“

Испания загуби от Белгия с 1:2 победи в среща от група 2 на турнира по тенис на клей за смесени отбори „Хомпан Къп“ в Ница, Франция. Въпреки победата на водача в световната ранглиста при мъжете Карлос Алкарас над Давид Гофен снощи с 4:6, 6:4, 10:8 и изравняването на 1:1, в мача на двойки белгийците триумфираха.

Алкарас и Ребека Масарова, която замени в състава контузената Паула Бадоса, отстъпиха пред Гофен и Елизе Мертенс с 3:6, 1:6 а 62 минути игра.

Испанците заемат последното, трето място във временното класиране с едно поражение, а тимът на Белгия е втори с победа и загуба.


Начело са хърватите с една победа от една среща до момента. За Испания предстои мач именно срещу Хърватия.

В другата група 1 отборът на Швейцария постигна втори успех, надигравайки Франция с 2:1 победи. Защитаващият титлата си и четирикратен победител в надпреварата Швейцария се класира на финала в неделя, завършвайки начело с актив 2-0, а французите останаха втори с победа и загуба.

Леандро Риеди се справи с Ришар Гаске с 3:6, 6:3, 10:8 в мач, продължил час и 21 минути, а Ализе Корне надви Селин Наеф с 1:6, 6:3, 10:8 след два часа и 17 минути игра.

При двойките Риеди и Наеф надиграха Гаске и Корне с 6:4, 7:5, носейки крайната победа за Швейцария.

Турнирът „Хопман Къп“ стартира през 1989 година в Пърт (Австралия), където се провеждаше на твърда настилка в началото на всеки сезон до 2019 година, след което беше заменен от „Юнайтед Къп“.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис