Намери ни
To Top

В Байерн: Боли, но ще се върнем по-силни

Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Ян-Кристиан Дреезен говори пред тима след драматичната загуба на тима от Реал Мадрид снощи. Баварците водеха с 1:0 до 88-ата минута снощи, но допуснаха късен обрат и отпаднаха на полуфиналите на Шампионската лига.

Шефът на Байерн Дреезен заяви: “Това е най-трудната ми реч досега. Това беше болезнено поражение.


Отборът даде всичко от себе си, жертва се и се бори упорито. Голямата ни мечта беше да увенчаем изключително добрия досегашен сезон в Шампионската лига с финал – немски финал – на „Уембли“. За съжаление не успяхме да го направим.

Ману (Нойер) ни спаси и ни държеше в играта в продължение на 85 минути с невероятни спасявания. Фонси (б.ред. – Алфонсо Дейвис) вкара с десния крак, което той рядко прави. След това пропуснахме два пъти, а в края на мача се получи тази ситуация. Съдията трябваше да остави играта да продължи и след това да я провери с ВАР. Не искаме да бъдем лоши губещи, но това решение просто ни се струва неправилно и затова е още по-горчиво”.

Изпълнителният директор на Байерн продължи: “В миналото често сме преживявали горчиви поражения. Но това, което определя семейството на Байерн, е, че се връщаме по-силни след такива поражения. Това е рефлексът на Mia san mia (б.ред. – мотото на клуба, “Ние сме си ние”). Сега трябва да гледаме напред, дори и след труден ден като днешния.

През 2012 г., един ден след поражението във финала у дома от Челси, Томас Мюлер написа на отбора: “Горе главата, момчета, играхте много добре, не можете да се обвинявате”. Точно това искам да кажа и днес. Догодина имаме финал в Шампионската лига у дома, това е най-голямата ни цел и се надявам, че ще я постигнем”.

За пръв път от 2012 г. баварският гранд ще завърши сезона без трофей. Припомняме, че на следващата година обаче Байерн спечели требъл.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558