Намери ни
To Top

Два международни турнира по художествена гимнастика ще се проведат във Варна и в Кюстендил

Състезателки от шест държави ще участват в 25-о издание на международния турнир по художествена гимнастика „Руми и Албена“, който ще се проведе от 16 до 18 юни във Варна. Организатор на надпреварата е клуб Чар ДКС.

Вече изминаха 45 години от трагичната смърт при самолетна катастрофа на път за Полша на двете варненски гимнастички з.м.с Румяна Стефанова и м.


с. Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни отличия и слава на България и град Варна. За 25-и път чрез тази надпревара се отдава почит към двете състезателки.

В турнира ще участват състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България.

Възпитаничката на Чар ДКС и олимпийската шампионка с ансамбъла от Токио 2020 Симона Дянкова в рамките на състезанието ще проведе Мастър клас на 16 юни.

Главен съдия ще бъде старши треньорът на Чар ДКС Филипа Филипова – съдия категория „бреве“, защитавала многократно честта на България на съдийската маса на международния подиум.

Откриването на турнира ще се състои на 17 юни от 13.30 часа в Двореца на културата и спорта, където демонстративно ще участват национален отбор девойки индивидуално и ансамбъл.

В същото време, СКХГ Велбъжд организира за 42-и път международен турнир по художествена гимнастика „Кюстендилско лято“ и приз „Блага Шишкова“, който ще се проведе на 16 и 17 юни. Тази година надпреварата ще бъде по-специална, тъй като клубът чества своя 60-годишен юбилей.

За първи път ще бъде връчен и приз „Блага Шишкова“ на най-добре представилата се гимнастичка във възраст жени.

Тази година в надпреварата ще участват над 300 гимнастички от 13 клуба от страната.

Главен съдия ще бъде Румяна Бурова, а входът за залата по художествена гимнастика на стадион „Осогово“ в свободен.

Ощр от категория Спорт