Намери ни
To Top

Реал Мадрид даде амбициозни отговори в пресконференцията преди старта на Финалната четворка в Евролигата

Решаващите мачове от Финалната четворка Евролигата са само на часове разстояние от своя старт. Днес в Каунас пък се проведе пресконференция, която срещна четиримата треньори заедно с по един играч от участвашите отбори Олимпиакос, Монако, Барселона и Реал Мадрид, които говориха за изминалия сезон и предстоящите битки. За „Кралския клуб“ се появиха наставникът Чус Матео и Джанан Муса.

Кой в отбора на Реал има най-голям състезателен дух?

„Мисля, че не е само един човек, който има този състезателен дух.


Мисля, че по-скоро духът на отбора ни помогна да преминем през тежкия път до тук. Важното е, че знаем, че не се предадохме и оцеляхме. Много се гордеем с играчите, но духът на клуба също ни помага“, каза наставникът на мадридчани.

Може ли инерцията от плейофите да ви спечели титлата? Звездата от НБА Лука Дончич също бе част от церемония, задавайки въпрос към своя бивш тим.

„Нашият отбор е в страхотна позиция в момента. Имаме събрана инерция от миналия мач и както Лука каза, ние се стараем да я запазим. Опитваме да играем мач за мач, отиграване за отиграване“, сподели Муса в отговор на играча на Далас.

Това е първият ти път във Финалната четворка, но ще обсъдиш ли с твоите опитни съотборници от Реал какво ти трябва, за да спечелиш?

„Да, разбира се. Хубаво нещо е да имаш толкова ветерани в отбора, особено за нас, младите. Все пак се опитваме да играем единно и опитните ни съотборници ни помагат, а ние се надяваме да попием достатъчно от тях, за да спечелим“, сподели №13 на „белите“.

Ощр от категория Баскетбол