Намери ни
To Top

Димитър Ангелов: Това е реалният резултат

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов извлече причините за тежкото поражение от ЦСКА със 77:94 в мач №1 от четвъртфиналната серия между двата тима. Наставникът на „сините“ акцентира върху агресивната игра на „армейците“ и посочи високия им процент успеваемост за две точки – 78%, като ключове за крайния резултат.

„Разликата дойде от това, че Алън Арнет и Златин Георгиев направиха фалове и аз нямах избор – трябваше да ги запазя, за да са по-полезни за третата и четвъртата части. Там отборът на ЦСКА ни натисна, направи ни разлика от 10 точки и ние не успяхме да отговорим на тяхната агресия.


Те имат изключително висок процент за две точки – 78%, който е прекалено висок. Ние изпускахме отворени стрелби, няколко фала и при цялата класа на ЦСКА, това е реалният резултат. Трябва да променим агресията за втория мач. Ние не разполагаме със състава на ЦСКА, но смятам, че в „Универсиада“ ще изглеждаме по друг начин. 

За мен е обидно, че залата не беше пълна, при положение двата отбора имат съперничество, имат закачка през сезона. Ние успяхме два пъти да ги победим, те нас три пъти. При положение че няма друг баскетболен отбор в София, посещаемост от 400-500 човека е обида не само за нас, но и за целия баскетбол“, каза Ангелов.

Така ЦСКА излиза напред в серията с 1-0 преди втория мач, който е в петък от 19:00 часа в зала „Универсиада“. В серията се играе до две победи от общо възможни три срещи.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Баскетбол