Намери ни
To Top

Владо Николов за Алекс Николов: Момчето, което ме учи на много нови неща

Националът Александър Николов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) се класираха за големия финал в италианската Суперлига, където ще защитават титлата си. 

Играчите на Джанлоренцо Бленджини надиграха доста трудно у дома Алианц (Милано) с 3:1 (27:25, 25:22, 23:25, 27:25) в решаващата среща №5 от полуфинала помежду им, играна пред над 4000 зрители в зала „Еуросуоле Форум“.

По този начин шампионите от Лубе спечелиха полуфиналната серия с 3-2 победи и се класираха за финала за рекорден 6-и пореден път и общо 9-и в своята история. Лубе спечели последните 3 Скудетo в Италия, като има общо 7 титли.


На финала Алекс Николов и компания ги очаква гранда Итас (Тренто), с Матей Казийски в състава, който успя отстрани на полуфиналите Пиаченца също след 3-2 победи в серията. Във финала отново ще се играе до 3 успеха от 5 мача. Първата среща между двата тима ще бъде в понеделник (1 май) от 19,15 часа българско време в Тренто.

Алекс Николов изигра страхотен мач за Лубе и стана най-полезен с 21 точки (1 блок, 2 аса, 45% ефективност в атака и 33% позитивно посрещане – 8) за победата и напълно заслужено бе обявен за MVP на мача.

“МОМЧЕТО, което ме учи на много нови неща. 

И ми напомня, че вече е голям. 

Какво му коства – той си знае. 

Поздравления за целия отбор на LUBE, този финал си го изстрадаха от първия до последния мач”, написа бившият капитан на националния отбор на България и баща на Алекс Николов – Владо Николов в социалните си медии.

Ощр от категория Волейбол