Намери ни
To Top

Алекс Николов: Не знам защо се разплаках

Български финал в италианското волейболно първенство! Кучинс Лубе (Чивитанова), с Александър Николов в състава, ще защитава титла си срещу Итас Брентино (Тренто) на Матей Казийски.

Алекс Николов изигра много силен мач за Лубе срещу Милано в 5-ата среща от полуфиналния плейоф и бе най-резултатен за своите с 21 точки. 

Тимът му записа успех с 3:1 гейма, а за 19-годишния волейболист това ще бъде първи финал в шампионата на Италия.

Лубе стигна до спора за трофея за рекорден 6-и пореден път и общо девети в своята история, като има 7 титли.


„Не знам защо се разплаках. Сигурно от силната емоция. Както баща ми каза – това да стигна до финал с такава игра в първата си година тук е нещо много рядко срещано. Имаме невероятен отбор и публика. Беше тежка година за мен, но благодарение на всички стигнахме дотук и отиваме на финал.“, сподели пред медиите емоционалният Алекс Николов.

От другата страна на мрежата ще е опитът. На 38 години Матей Казийски ще излезе в своя 8-и финал в първенството на Апенините с Тренто в опит да спечели 5-и трофей с тима, като последно това се случи през 2015 година.

В полуфиналната серия, решена в 5-и мач, отборът на Анджело Лоренцети се наложи над Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) с 3:1 гейма, a Казийски беше втори по резултатност с 11 точки.

Ощр от категория Волейбол