Намери ни
To Top

„Интервюто на Sportal.bg“ с Бойко Младенов

Бившият баскетболен национал Бойко Младенов е специалният гост в предаването „Интервюто на Sportal.bg“ днес. Акцентът в нашето студио падна върху Вечното дерби в баскетбола. ЦСКА приема Левски в мач от 28-мия кръг на Националната баскетболна лига днес.


Срещата е с начален час 19:00 часа и ще се изиграе в залата на „армейците“, а преди това с нашия гост разнищихме и трите сблъсъка между двата отбора до този момент от началото на сезона.

„Червените“ и „сините“ се срещнаха два пъти в мачове за първенството, а също така премериха сили и на финала за Купата на България. В него Левски надделя с 86:81 над ЦСКА, а точно оттам започна и нашият разговор.

„Лично за мен нямаше изненада. Отборът на Левски игра по-добре и през първата и през втората част, дори когато изоставаше в резултата. Виждаше се доста потенциал, който можеше да се разгърне до края на мача и те успяха да го направят и следователно спечелиха.

Треньорският щаб на Левски се беше постарал много добре тактически, бяха разузнали доста добре противника. Но не е това основата на победата на Левски. По-скоро е липсата на манталитет на ЦСКА. Нов отбор е, това много трудно се изгражда. След толкова години отсъствие, един отбор трябва постепенно да трупа положителни емоции и добри резултати, за да може вече да се знае какво да се очаква от този отбор. Когато отборът е нов има и спадове, и добри игри, които се редуват. В такъв момент беше този мач за купата, в който имаше спад при тях тактически, малко се бяха и пренавили, понеже се очакваше от тях да спечелят и според мен това е основната причина за загубата на ЦСКА.

Отборът на Левски наистина е много подценяван и аз разбирам защо. Като погледнете класирането, те са на седмо място в момента. На седмо място в предишните години бяха отбори, които нямаха никакви претенции към каквото и да било. Но сега първенството е много изравнено и това, че са на седмо място не е от значение. Те могат да изненадат всеки, да победят всеки. Имат много добри млади качествени играчи, също така имат много добри изявени лидери, които в тежките моменти успяват да държат и да крепят отбора. Показвали са го много години. Това са играчи като Златин Георгиев, като Асен Великов. Те са единствените двама баскетболисти, които останаха от този отбор, в който съм играл, така че ги познавам доста добре и знам какво да очаквам от тях във всеки един мач. Бях сигурен, че ще изиграят професорски финала и ще спечелят.“, коментира Младенов.

Какво е мнението на бившия баскетболист за младите играчи в съставите на ЦСКА и Левски, как е видял той двата мача от НБЛ между вечните съперници до този момент и кой ще спечели битка №3, вижте в нашето видео!

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол