Намери ни
To Top

Далас предсрочно прекратява сезона на Дончич и Кайри?

Отборът на Далас е на път да вземе изключително любопитно треньорско решение точно преди края на редовния сезон в НБА. Според информация на авторитетния журналист Шамс Чарания Маверикс обмислят идеята да “замразят” звездното си дуо Кайри Ървинг и Лука Дончич и двамата да не се появят в игра в оставащите три мача на тима си. Целта е тексасци да запазят защитения си избор в топ 10 на предстоящия Драфт през лятото, който да им даде възможност да се подсилят с високопотенциален млад талант или пък да използват пик-а в размяна за друг играч.

Новината е изненадваща, тъй като Далас все още има шансове да се класира за плей-ин турнира, от който евентуално може да намери място в плейофите. В момента тимът на Джейсън Кид заема 11-ата позиция с баланс от 37-42, като изостава от десетия Оклахома Сити Тъндър, който е с актив от 38-41. “Гръмотевиците” обаче ще имат предимство при равни показатели в края на сезона, така че Далас със сигурност трябва да завърши кампанията с една победа повече от прекия си конкурент.

Вероятно финалното решение на Маверикс ще зависи пряко от крайния изход на срещата между Голдън Стейт Уориърс и Оклахома Сити Тънър идната нощ. При победа на “гръмотевиците” те ще увеличат главоломно шансовете си за плей-ин турнира, като Далас ще трябва да спечели последните си три мача, а Оклахома – да загуби и двата.

Дуото между Дончич и Кайри определено не сработи. Отборът изпитва много проблеми в дефанзивен план, като е загубил седем от последните си осем мача.

Снимки: Imago

Ощр от категория Баскетбол