Намери ни
To Top

Асен Великов пред Sportal.bg: Левски показа, че може да победи всеки

Левски гостува на ЦСКА в голямото дерби на 28-мия кръг от НБЛ, а броени часове преди това капитанът на „сините“ Асен Великов сподели пред камерата на Sportal.bg очакванията си за Вечното дерби. 

„Със сигурност ще бъде много тежък мач за нас. В залата на ЦСКА се играе доста тежко и трудно.


Разбира се, не в лошия смисъл, просто те са много силни като домакини. Смятам, че при нас след купата има лек спад. По-скоро по някакъв начин чисто психически и психологически сме се изразходили на тази купа, но вече изиграхме два мача от първенството и се надявам този трети, който е след купата да е доста по-добър от предните два.

Левски показа на купата, че може да победи всеки, но тази купа не трябва по никакъв начин да ни кара да си мислим, че сме свършили нещо. Определено ние ще излезем безкрайно мотивирани да запишем победа и да се върнем в победния ритъм. Наясно сме, че това ще е много трудно. За да успеем, трябва наистина да сме безкрайно мотивирани, изключително концентрирани и да успеем да изпълним това, което треньорите имат като гейм план за мача.“, заяви опитният баскетболист.

Той коментира и поведението на младите играчи в Левски след спечелването на купата.

„Смятам, че младите момчета в нашия отбор са доста земни момчета. След тази купа те по никакъв начин не са си вирнали носовете, даже напротив. По-скоро виждам в тях още по-голяма амбиция за тренировки и за развитие. Те видяха, че не е толкова страшно да си в мъжкия баскетбол, да играеш финали. Марио Боянов изигра един невероятен мач. Смятам, че след купата те не са си вирнали носовете, а са още по-мотивирани да се развиват и да се доказват.“

На въпроса – „Колко трудно е да се играе срещу тази селекция на ЦСКА?“, Великов отговори така:

„Изключително трудно е. Както казах и на купата, купата е доста по-различен турнир и е доста по-лесно да победиш някой в един мач. Със събирането на ЦСКА в пълен състав, смятам че тепърва, особено в плейофите ще се види тяхната сила. Там са мачове през един ден, трябва дълга ротация от състезатели и те разполагат на всеки един пост с по един-двама, да не кажа трима състезатели. Според мен, тепърва ЦСКА ще навлиза в по-добър ритъм. Но като цяло те трябва да си гледат техния отбор, ние гледаме нашия отбор, където при нас ротацията е доста по-малка, но смятам, че с желание и себераздаване можем да компенсираме.“

А накрая разкри какво трябва да направи Левски. за да спечели мача в сряда и кой е най-големият коз на „сините“ срещу ЦСКА.

„Да изиграе същата защита и същите тактически указания, както беше на финалния мач за купата. Ако ние сме с главите си и играем правилно спрямо техните слаби страни, имаме своите шансове. Разбира се, това не е толкова лесно на терена, отколкото така като се говори. Пак казвам, трябва да сме изключително с главите се какво трябва да направим като задачи, за да се опитаме отново да ги ограничим. Ако успеем, можем да се поздравим отново с успех.

„Най-големият не мога да определя. Безспорно, на нас козът срещу тях ни е това, че сме доста по-освободени психологически. Върху нас няма напрежение, няма натиск за победа на всяка цена. Смятам, че това ще ни е предимство, защото напрежението е при тях. Определено те са сочени за фаворит. Те имат по-дълга пейка, по-класни състезатели на този етап от нас и смятам, че на нас това ни е предимството. Имаме и други предимства, но зависи дали ще успеем да ги отиграем по най-добрия начин по време на мача тези ситуации и да се възползваме от тях.“

Какво още сподели пред нашата камера Асен Великов, вижте във видеото!

Ощр от категория Баскетбол